Over ons

Vanaf 21 november 2013 zijn Basisschool De Windroos, kinderopvang Korein en peuterspeelzaal Yasmein samen onder één dak gegaan onder de noemer: integraal kindcentrum De Vlinder.

 

Waar vroeger in het gebouw van de Windroos aan het St. Josefplein in Geldrop de scheidslijn tussen jongens- en meisjesschool liep, markeert het nu de overgang tussen school, kinderopvang en peuterspeelzaal.

 

Wij wonen, samen met diverse partners, in een gebouw waar iedereen kan samenwerken met elkaar. Een gebouw dat multifunctioneel kan worden ingezet. Daarmee willen wij een belangrijke spil in onze wijk zijn.

De nieuwe namen voor de partijen zijn:

Gezond Kincentrum

We maken binnen het Kindcentrum afspraken en geven adviezen om gezond eten te bevorderen. Dit Kindcentrumbeleid  over voeding kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Gratis fruit

De kinderen eten fruit/groente tijdens de fruitpauze. Het Kindcentrum zorgt voor fruit/groente. In iedere groep is er een fruitschaal gevuld met diverse soorten fruit/groente. Kinderen hebben hierdoor volop keus. De schaal wordt dagelijks vers gevuld.