Alle praktische info op een rijtje

Algemeen

  • Hoe houden wij jullie op de hoogte?

    We informeren jullie over alle belangrijke gebeurtenissen op school én over het wel en wee van uw kind. Wij stellen het ook erg op prijs als jullie ons van belangrijke gebeurtenissen thuis op de hoogte houdt. Een goede samenwerking tussen school en thuis bevordert het welbevinden van een kind. Wij houden op diverse manieren contact met jullie.

    Informatieavond

    Aan het begin van het nieuwe schooljaar krijgen alle ouders van alle groepen een uitnodiging voor een informatieavond. Daar hoor je alles over algemene en specifieke groeps- en schoolzaken.

    Ouderavond / rapporten

    Je ontvangt drie maal per schooljaar een (digitaal) rapport van je kind. Daarna word je uitgenodigd voor een 10-minutengesprek. Je kunt ook buiten de rapportperioden aangeven als je een vraag hebt en/ of een gesprek wenst. Maak dan even rechtstreeks een afspraak voor een gesprek met de leerkracht(en) van je kind.

    Kijkochtend

    Tijdens deze ochtend mag u een gedeelte van een dagelijkse lesdag bijwonen in de groep van je kind.

    Schoolcijfers

    Je kunt via www.parnassys.net inloggen in het ouderportaal/schoolcijfers, middels dezelfde inloggegevens als die van de Parro App. Binnen dit portaal heeft u toegang om op de hoogte te blijven van de vorderingen van je kind. Tevens kun je de persoonsgegevens van uw kind en van jezelf inzien en wijzigen.

    Parro App

    Met de Parro app blijf je altijd en overal op de hoogte van zowel de leuke als belangrijke schoolzaken. Omdat je de belevenissen van je kind nu beter kunt volgen heb je voortaan nog meer om samen over te kletsen. Je download deze app via de app-store, genaamd ‘Parro App’ van het bedrijf Topicus Onderwijs B.V.

    Nieuwsbrief

    Elke maand verschijnt de nieuwsbrief digitaal in de Parro app. Wil je graag de nieuwsbrief op papier ontvangen? Geef dit door via info@kindcentrumdevlinder.nl. In de nieuwsbrief wordt belangrijke informatie gegeven. We verwachten van jullie dat je deze nieuwsbrief leest en van de inhoud op de hoogte bent. Zodat je niet voor een verrassing te komt staan.

    Facebook & Instagram

    Hier geven we korte sfeerimpressies en doen we aankondigingen naast onze andere informatiemiddelen.

    Welkomstboekje Kindcentrum
  • Eten en drinken

    Tussen 10.00 – 10.30 uur hebben alle groepen een pauze moment. Hierbij kunnen ze een fruithapje en/of drankje nuttigen. We hanteren een gezond ‘Gruit’ beleid: groenten of fruit! Het Kindcentrum zorgt voor fruit/groente. In iedere groep is er een fruitschaal gevuld met diverse soorten fruit/groente. Kinderen hebben hierdoor volop keus. De schaal wordt dagelijks vers gevuld.

    Tussen de middag blijven alle kinderen in de groep over. Onder begeleiding van leerkrachten lunchen de kinderen. Zij brengen een lunchtrommeltje van thuis mee naar school. De kinderen eten dagelijks een gezonde lunch. Voor de schoolgaande kinderen is het de bedoeling dat ze zelf brood meebrengen en evt. iets van fruit of groente. We vragen u om geen koek, snoep of chips in de broodtrommel te doen.

    We hebben binnen een protocol rondom een gezond Kindcentrum.

    Protocol Kindcentrum De Vlinder Gezonde School
  • Verjaardagen

    Wanneer een leerling jarig is, mag hij/zij trakteren in de klas, graag één kleine traktatie. We moedigen gezonde traktaties hierbij aan! In overleg met de leerkracht kun je een geschikt moment afspreken.

  • Wat te doen bij klachten?

    Mochten er problemen zijn, dan is het natuurlijk prettig dat u die eerst probeert op te lossen met de direct betrokkene(n). Wanneer dit niet naar tevredenheid verloopt, kunt u contact opnemen met de directie of een vertrouwenspersoon.

    Interne Contactpersonen
    Iedere school heeft een interne contactpersoon. Voor onze school is dit Maico Sanders (conciërge).
    Onze interne contactpersoon is gemakkelijk aanspreekbaar, zowel voor de kinderen als voor de ouders.

    Wat doet de interne contactpersoon?

    • luisteren naar de klacht;
    • informatie geven over de klachtenregeling;
    • doorverwijzen naar de volgende stap in de klachtenproceduree.

    Coördinator pestbeleid
    Pesten wordt op onze school niet getolereerd. Toch gebeurt het (vaak minder zichtbaar: digitaal, uitsluiten, negeren) wel eens. Voor ouders en leerlingen is het van belang om dan een laagdrempelig aanspreekpunt te hebben op school wanneer er gepest wordt: de coördinator pestbeleid. Voor onze school is dit Yvet Vromans (leerkracht).

    Aandachtsfunctionaris
    Dreigen, intimideren of geweld gebruiken op onze school is absoluut onacceptabel. Veiligheid op school voor iedereen is voor ons heel belangrijk om ons werk voor de kinderen goed te kunnen doen. De aandachtsfunctionaris is het aanspreekpunt m.b.t. onveilige situaties op school zoals beschreven in het veiligheidsplan. Daarnaast geeft de aandachtsfunctionaris uitvoering aan de meldcode bij vermoeden van kindermishandeling en seksueel misbruik in samenspraak met collega’s, directie en interne begeleiding. Voor onze school zijn dit Linda Pex (Interne Begeleider) en Louise Collart (administratief medewerker).

    Externe Vertrouwenspersoon
    Wij werken met externe, onafhankelijke vertrouwenspersonen. Zij ondersteunen u als u een klacht heeft die u niet kunt afhandelen met de betrokkene(n) of de directie van onze school:

    Eveline Voncken
    kcc@devertrouwenskamer.nl
    06-51955369 / 085-0043224

    El Theuws
    el.theuws@enzelf.nl 
    06-12407652

    Mocht ook dit geen oplossing bieden, dan kunnen zij u in contact brengen met de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC).

  • Medezeggenschapsraad

    Onze school kent een Medezeggenschapsraad (MR) waarin ouders en personeelsleden allerlei belangrijke aangelegenheden kunnen bespreken. De ouders worden gekozen door middel van verkiezingen, de leerkrachten kiezen zelf hun nieuwe leden.

    De MR praat actief mee over beleidszaken die uw kind – direct of indirect aangaan. Denk hierbij aan de identiteit van onze school, de veiligheid op school, het schoolplan, formatieplan, begroting en huisvesting. De MR heeft instemmings- of adviesrecht. Dat wil zeggen dat de directie bij bepaalde besluiten eerst het advies van de MR moet inwinnen en soms zelfs pas een besluit kan nemen als de MR het met dat besluit eens is. Naast deze formele bevoegdheden is de MR vooral een raad voor vragen en opmerkingen van ouders en een klankbord voor de directie. We willen als MR graag de actieve inbreng van ouders horen en hier actief mee aan de slag gaan. Mocht je dan ook iets willen bespreken of kenbaar willen maken kun je je altijd tot een van ons wenden.

    De MR komt ongeveer zes keer per jaar bijeen en bij dat overleg is vaak de directeur als adviseur aanwezig. Dit overleg is meestal gedeeltelijk openbaar, dat wil zeggen dat u hierbij (gedeeltelijk) op afspraak aanwezig kunt zijn.

    Functie

    Naam

    Ouder van:

    Voorzitter Kris van Rens Lena & Bob
    Secretaris Anne van Bodegraven Leerkracht
    Yvet Vromans Leerkracht
    Yasmin Kardes Hira & Ruya
  • Ouderraad

    De ouderraad is een vereniging die als doel heeft het bevorderen van de samenwerking tussen ouders en leerkrachten. In de praktijk betekent dat vooral het coördineren van ouderparticipatie en steun bieden bij de voorbereiding en uitvoering van activiteiten en vieringen op school. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het organiseren van een sportdag, maar ook activiteiten rondom feestdagen zoals Sinterklaas, Kerst, Carnaval en Pasen. Hierbij roept de ouderraad altijd de hulp van ouders van de leerlingen in.

    Ons kindcentrum werkt prettig samen met een actieve ouderraad. De ouderraad helpt actief mee bij o.a. sinterklaasfeest, kerstfeest, Pasen, sportdag en schoolreis. Daarnaast vervullen zij de rol als klassenouder.

    Ze vergaderen ongeveer 6 keer per jaar. Tijdens deze vergaderingen is ook altijd iemand van het team aanwezig.

    Functie

    Naam

    Moeder/Vader van:

    Voorzitter Natalie van Vliet Daan en Tijn
    Secretaris Natalie van Vliet Daan en Tijn
    Penningmeester Fatma Bilici Kivanc en Koray
    Mandy Aarts Thomas
    Moniek Kanters Kaylee en Jimmy
    Chantal Topelen Bente
    Samantha Timberlake Kaylee
    Robbie van Eijk Eric
    Maureen Tapia Hermosilla Aneley en Nathalie
    Güler Ergisi Yusuf Ergisi
     Teamleden Nancy van den Heuvel
    Sanne van de Vorst

Schooltijden en vakanties

  • Schooltijden

     

    Maandag 8.30u – 14.30u
    Dinsdag 8.30u – 14.30u
    Woensdag 8.30u – 12.30u
    Donderdag 8.30u – 14.30u
    Vrijdag 8.30u – 12.30u

     

    De kinderen zijn vanaf 8.15 uur welkom op de speelplaats, voor die tijd is er geen toezicht. De eerste bel gaat om 8.25 uur. De kinderen mogen dan naar binnen. De lessen starten om 8.30 uur.

    Pauze

    Wij werken op onze school met een continurooster. Een continurooster betekent dat de kinderen onafgebroken op school zijn. Zij komen dus tussen de middag niet naar huis.

    De kinderen hebben twee keer pauze. Zowel in de ochtendpauze (10.15 uur tot 10.30 uur), als tussen de middag (12.10 uur tot 12.30 uur) spelen alle groepen samen buiten en wordt er door meerdere leerkrachten gesurveilleerd. Tijdens de pauze maken we ook gebruik van het Cruijff Court tegenover onze school.

     

  • Gymtijden

    Het gymonderwijs valt door de gehele school uiteen in spel en turnen. Aan beide onderdelen wordt elke week een les besteed. Alle groepen hebben twee keer per week een les lichamelijke oefening.

    De gymlessen worden gegeven in gymzaal De Braak, gelegen naast de school. De periode vóór de herfstvakantie en ná de meivakantie maken we gebruikt van het Cruijff Court. Voor deze lessen dienen de kinderen geschikte kleding mee te brengen: broekje, shirt (of turnpakje ), gymschoenen en handdoek.

    Voor het behoud van de vloer in de gymzaal is het verboden gymschoenen te dragen met noppen. De zolen moeten wit of beige zijn.

    Gymtijden groep 1 en 2

    Dinsdag Vrijdag
    9.30-10.15u Groep 1/2c
    10.30-11.15u Groep 1/2c Groep 1/2a
    11.15-12.00u Groep 1/2a Groep 1/2b
    12.30-13.15u Groep 1/2b

     

    Gymtijden groep 3 t/m 8

    Maandag

    Donderdag

    08.30-09.15u

    Groep 8

    Groep 8

    09.30-10.15u

    Groep 7

    Groep 7

    10.30-11.15u

    Groep 6

    Groep 6

    11.15-12.00u

    Groep 5

    Groep 5

    12.30-13.15u

    Groep 3

    Groep 3

    13.15-14.00u

    Groep 4

    Groep 4
  • Vakanties

    Vakantierooster schooljaar 2024-2025 

    Herfstvakantie  21 t/m 25 oktober 2024
    Kerstvakantie  23 december 2024 t/m 3 januari 2025 
    Voorjaarsvakantie   3 t/m 7 maart 2025 
    Tweede Paasdag  21 april 2025 (valt in de meivakantie)
    Koningsdag   26 april 2025 (valt in de meivakantie) 
    Meivakantie  21 april t/m 2 mei 2025
    Hemelvaart      29 en 30 mei 2025
    Tweede Pinksterdag  9 juni 2025 
    Zomervakantie  7 juli t/m 17 augustus 2025
  • Studiedagen

    Overzicht studiedagen 2024-2025

    • Woensdag 18 september
    • Maandag 7 oktober
    • Vrijdag 6 december
    • Woensdag 10 juni
  • Veilig naar school

    Wij willen u dringend verzoeken bij het halen en brengen van uw kind zoveel mogelijk gebruik te maken van de parkeerplaats bij het Sint Jozefplein. Op deze manier is de toegang tot de school voor u en de kinderen het veiligst. De fietsenstalling is aan de voorzijde van de gymzaal.

    Het Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL) prijkt trots op muur bij de entree. Dit label geeft aan dat wij kwalitatief goed verkeersonderwijs bieden aan onze kinderen. Zo doet groep 7 jaarlijks mee aan het theoretisch verkeersexamen en groep 8 aan het praktijkexamen en volgen we met de hele school de verkeersprojecten. Hiermee bereiden we onze kinderen voor op een bewuste en veilige deelname aan het verkeer. Kijk voor meer informatie op www.bvlbrabant.nl.

    Bvl Logo

Downloads