Thema 'Muziek' en een bezoekje bij de buren van de kleuters

Jeugdige belangstelling voor de blaasmuziek

 

De muzikanten van Blaaskapel Brabant werden verrast toen tijdens hun wekelijkse repetitie in de Borgh plotseling een grote groep kinderen voor het podium stond.

De naburige basisschool De Vlinder had voor hun 1e en 2e groepers deze week het thema “Muziek” op het programma staan. Wat is er dan leuker en interessanter dan om live muziek te horen en te zien maken.

Dus dachten de leerkrachten Fenny en Marike, kom,  we gaan bij onze buurman, waarvan de muziek iedere week wel tot in het klaslokaal doordringt, eens luisteren. Aangemoedigd door dirigent Tini van Dommelen luisterden de kinderen aandachtig naar de muziek, totdat……..gastvrouw en gastheer Cissy en Hans met chips en limonade rondkwamen.  Toen was de aandacht even weg.

De jarige kleintjes werden getrakteerd op een “Lang zullen ze leven”,  live gespeeld door de kapel en volop meegezongen door de kinderen.

Sommigen durfden zelfs de maat te slaan op de muziek die de kapel speelde, het was een waar feest, niet alleen voor de kinderen maar ook de kapel-leden. Muziek, dat bleek ook nu weer,  verbindt jong en oud.