Frisse en gezonde start bij Kindcentrum de Vlinder

Deze week zijn de basisschool en de peuterspeelzaal weer gestart na een zonnige zomervakantie.  De kinderopvang heeft in de vakantie diverse leuke en inspirerende uitstapjes gemaakt. De kinderen van de BSO hebben meegedaan met een beachvolleybaltoernooi. Ze hebben een echte bootcamp gehad op het terrein van legerbasis in Oirschot. De kinderopvang rook ook heerlijk naar een appeltaart. Deze hebben de kinderen zelf gebakken samen met de peuters van de dagopvang. De Teenz zijn gaan lasergamen en hebben een escaperoom succesvol voltooid. In de vakantie hoort kamperen er ook bij, zo zijn de kinderen ook een dagje gaan kamperen bij de Korein camping. Iedere week waren er andere activiteiten te beleven. Deze week zijn de scholen weer begonnen en starten ook weer de naschoolse activiteiten. Iedere dag kunnen alle kinderen deelnemen aan activiteiten. Meer informatie kunt u vinden op www.koreinkinderplein.nl

 

Tijdens de zomervakantie is het nieuwe schoolmeubilair voor alle groepen bezorgd. In iedere groep hebben we een 'hoef-ijzeren' tafel als instructietafel. Daarnaast hebben alle kinderen dezelfde hoogte van tafels en variëren de stoelen van hoogte. In onze vernieuwde aula met als nieuwe naam 'Vlinderhof' hebben we flexwerkplekken gecreëerd. Tevens is onze  schoolbibliotheek 'de Lettertuin' voorzien van nieuwe tafels en stoelen. Bent u nieuwsgierig geworden naar het nieuwe interieur. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. 

 

Naast een frisse start voorzien we vanaf dit schooljaar voor alle kinderen in het Kindcentrum gratis schoolfruit. Iedere dag ontvangen alle groepen voor de fruitpauze van 10.15 uur een fruitschaal gevuld met diverse groenten en fruit. Voor de kinderen is het belangrijk om genoeg fruit te eten. Door elke week op school gezamenlijk dit te doen leren ze de verschillende soorten te leren proeven en eten. Daarnaast worden ouders ont zorgt. Wekelijks verzorgt Weijts groenten & fruit voor een gevarieerd aanbod. Deze week is de fruitschaal gevuld met bananen, appels en worteltjes. Het Kindcentrum wil dit schooljaar graag het certificaat voor het thema 'voeding' van gezonde school ontvangen. Het schoolfruit is één onderdeel hiervan.