De Avond-4-daagse

Vanuit Kindcentrum De Vlinder organiseren wij (Wendy en Stefanie) namens de Ouderraad de Avondvierdaagse Geldrop.

 

Dit doen we nu een paar jaar met z'n tweeën en zijn lekker op elkaar in gespeeld. We hebben voldoende aan weinig woorden en weten wat we moeten doen.... en dit is stiekem best wel wat.

Maar ieder jaar gaan we weer vol goede moed aan de gang.

 

Dit is lang niet zoveel als de organisatoren van de Vierdaagse Geldrop zelf. Die zetten zich veel langer in en hebben het drukker dan wij.

 

Wij merken daar pas iets van rond maart. Dan krijgen we een mail vanuit de organisatie met de vraag om in april bijeen te komen.

Op deze avond komen de organisatoren van de scholen en clubs bij elkaar, zodat de organisatie van de Avondvierdaagse e.e.a. kan toelichten en vertellen.

Er wordt dan besproken wat er speelt in de organisatie, maar ook wordt er gevraagd naar onze mening. Wat we goed vinden en of waar verbeter punten zijn. Uiteraard is er ook gelegenheid om met andere organisatoren te sparren over hoe die het allemaal regelen. Op deze avond wordt ook het thema gekozen.

 

Elk jaar is het een uitdaging om iets origineels te bedenken voor het thema. Gelukkig is er een hele creatieve dame die in de organisatie zit. Dit jaar mochten wij de Koningsbeker in ontvangst nemen waar we erg trots op zijn!

Na deze bijeenkomst begint voor ons het echte werk: de brief met uitnodiging moet gemaakt en uitgedeeld worden, de inschrijvingen moeten verwerkt worden, het geld moet kloppen en de laatste brief moet aan de lopers gegeven worden.

 

Vanuit Kindcentrum De Vlinder lopen we al jaren de verschillende afstanden. Van groot naar klein, van ouder tot grootouder haalt de wandelschoenen uit de kast om mee te lopen. Ook vinden de kinderen het erg leuk als de leerkrachten mee lopen. Dit jaar hebben ook weer een paar leerkrachten de wandelschoenen aangedaan en zijn met ons meegewandeld. Vanaf de zijlijn hebben ook andere medewerkers van school ons morele support gegeven. Dat is altijd leuk!

 

En als je dan onthaalt wordt op de Stationsstraat. Geweldig. Al die mensen aan de kant. De muziek die speelt. Dat geeft een voldaan gevoel. Je hebt het gehaald!

 

Kinderen, ouders/ verzorgers, opa’s en oma’s bedankt voor jullie inzet dit jaar. We hopen voor volgend jaar op net zo’n grote opkomst!!

We willen ook graag Stichting Avondvierdaagse Geldrop bedenken voor hun inzet en enthousiasme. Het was weer prima georganiseerd dit jaar.

 

Groetjes Stefanie Munnik en Wendy Roest

Namens Kindcentrum De Vlinder